Konu
:
Balkabaklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Pilav
Balkabaklı Pilav Tarifi - Balkabaklı Pilavın Yapılışı - Balkabaklı Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
• 1 kg Bal Kabağı
• 1 Su Bardağı Pirinç
• 3 Adet Kuru Soğan
• 2 Yemek Kaşığı Şeker
• Karabiber
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulmaya başlanır
Bu arada balkabaklarının kabukları soyulur ve küp küp doğranırve yıkanır
Arzuya göre tuz, şeker, karabiber ve yıkanıp süzülen pirinçler kavrulan soğanlara eklenir
Kavrulan pirinçli harç başka bir servis tabağına aktarılır
Aynı tencerenin zemini küp küp doğranan bal kabakları ile kaplanır
Piriçli harç ile balkabaklarının üzeri kaplanır
Kalan balkabakları ile ikinci bir kat oluşturulur
Çok az su eklenerek kabaklar ve pilav pişirilir
Balkabaklı Pilav servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul