Yalnız Mesajı Göster

İzmir Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir Pilavı



izmir pilavı nasıl yapılır - tavuk suyuna pilav - kayısılı pilavMalzemeler


1 su bardağı pirinç

1 çay kaşığı tuz

1 orta boy rendelenmiş soğan

5 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı çam fıstığı

2 su bardağı tavuk suyu

2 adet ufak ufak doğranmış

Kuru kayısı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı şeker

Tuz,biber

500 grç kuşbaşı

(Kayısı veya kuş üzümü kullanıcaksanız et kullanmayınız)


Yapılışı


4 - 5 Kişilik


Ayıkladığınız pirincin üzerine bir tutam tuz atarak sıcak suda ıslatın Su soğuyuncaya kadar bekletin sonra soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve iyice süzün Rendelediğiniz soğanı tereyağı ile pembeleştirin ve çam fıstıklarını katarak kavurun Tavuk suyu ve kayısıları ilave ederek kaynatın


Ceviz, kuş üzümü, tarçın, biber, tuz, şeker ve pirinci de ekleyerek bir defa karıştırın ve yüksek ateşte 5 dakika pişirin


Ateşi kıstıktan sonra pirincin suyunu çekmesi için 15 dakika daha pişirmeye devam edin


Ateşten alarak kapağı kaldırın, üstünü bir peçete ile örtüp kapağı kapatın ve 40 dakika kadar dinlendirin sonra servis yapın


Not: Bu pilavı kuşbaşı et ile de deneyebilirsiniz Kuşbaşı et ile yapılırken kayısı ve kuş üzümünü kullanmayınız


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla