Konu
:
İzmir Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
İzmir Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzmir Pilavı
izmir pilavı nasıl yapılır - tavuk suyuna pilav - kayısılı pilavMalzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 orta boy rendelenmiş soğan
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı tavuk suyu
2 adet ufak ufak doğranmış
Kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı şeker
Tuz,biber
500 grç kuşbaşı
(Kayısı veya kuş üzümü kullanıcaksanız et kullanmayınız)
Yapılışı
4 - 5 Kişilik
Ayıkladığınız pirincin üzerine bir tutam tuz atarak sıcak suda ıslatın
Su soğuyuncaya kadar bekletin sonra soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve iyice süzün
Rendelediğiniz soğanı tereyağı ile pembeleştirin ve çam fıstıklarını katarak kavurun
Tavuk suyu ve kayısıları ilave ederek kaynatın
Ceviz, kuş üzümü, tarçın, biber, tuz, şeker ve pirinci de ekleyerek bir defa karıştırın ve yüksek ateşte 5 dakika pişirin
Ateşi kıstıktan sonra pirincin suyunu çekmesi için 15 dakika daha pişirmeye devam edin
Ateşten alarak kapağı kaldırın, üstünü bir peçete ile örtüp kapağı kapatın ve 40 dakika kadar dinlendirin sonra servis yapın
Not: Bu pilavı kuşbaşı et ile de deneyebilirsiniz
Kuşbaşı et ile yapılırken kayısı ve kuş üzümünü kullanmayınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul