Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav



patlıcanlı pilav nasıl yapılır - patlıcanlı pilavın tarifiMalzemeler


2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

Yarım su bardağı zeytinyağı

2-3 adet patlıcan

Tuz

Biber

Kızartma yağı



Yapılışı


4 - 5 Kişilik


Ayıkladığınız pirincin üzerine bir tutam tuz atarak sıcak suda ıslatın Su soğuyuncaya kadar bekletin sonra soğuk suyla birkaç kez yıkayarak iyice süzün Süzdüğünüz pirinci tencerede kızdırdığınız zeytinyağında tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar kavurun Soyulmuş patlıcanları tuzlu suda dinlendirip acısını aldıktan sonra yarısını fındık büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın


Kalan patlıcanları uzunlamasına dilimleyerek kızartın ve kavrulan pirincin içine atıp 3 su bardağı suyu ilave edin Önce yüksek ateşte 5 dakika, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı pişirin; daha sonra yarım saat demlenmeye birakın


Bir kek kalıbını kaynar suya batırarak ıslatın ve uzunlamasına kesip kızarttığınız patlıcanları kalıba yerleştirip aralarını pilavla doldurun Servis tabağına ters yüz edin


Maydanoz, dereotu ve domatesle süsleyip servis yapabilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla