Konu
:
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
patlıcanlı pilav nasıl yapılır - patlıcanlı pilavın tarifiMalzemeler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 adet patlıcan
Tuz
Biber
Kızartma yağı
Yapılışı
4 - 5 Kişilik
Ayıkladığınız pirincin üzerine bir tutam tuz atarak sıcak suda ıslatın
Su soğuyuncaya kadar bekletin sonra soğuk suyla birkaç kez yıkayarak iyice süzün
Süzdüğünüz pirinci tencerede kızdırdığınız zeytinyağında tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar kavurun
Soyulmuş patlıcanları tuzlu suda dinlendirip acısını aldıktan sonra yarısını fındık büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın
Kalan patlıcanları uzunlamasına dilimleyerek kızartın ve kavrulan pirincin içine atıp 3 su bardağı suyu ilave edin
Önce yüksek ateşte 5 dakika, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı pişirin; daha sonra yarım saat demlenmeye birakın
Bir kek kalıbını kaynar suya batırarak ıslatın ve uzunlamasına kesip kızarttığınız patlıcanları kalıba yerleştirip aralarını pilavla doldurun
Servis tabağına ters yüz edin
Maydanoz, dereotu ve domatesle süsleyip servis yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul