Konu
:
Safranlı Fıstıklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Fıstıklı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Fıstıklı Pilav
Safranlı Fıstıklı Pilav Tarifi - Safranlı Fıstıklı Pilavın Yapılışı - Safranlı Fıstıklı Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı toz safran
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
yeterince tuz
Ön Hazırlık:
1 su bardağı ılık suyun içerisine safranı koyup karıştırın
Pirinci nişastası gidene kadar yıkayıp, ılık suyun içerisinde 1 saat kadar bekleterek süzün
Hazırlanışı:
Pilavı pişireceğiniz tencereye sıvıyağı ve fıtığı koyarak, rengi değişene kadar kavurun
Süzdüğünüz pirinci ekleyerek pirinçler taneleşene kadar kavurmaya devam edin
Üzerine safranlı suyu, 1,5 su bardağı da normal su, tuz ve tereyağını koyup bir kez karıştırarak tencerenin kapağını kapatın
Önce normal sonra en kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Demlenmesi için üzerine havlu kağıt kapatıp 15 dk
bekletin
Demlenen pilavı karıştırarak, sıcak halde iken servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul