Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Fıstıklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Fıstıklı Pilav



Safranlı Fıstıklı Pilav Tarifi - Safranlı Fıstıklı Pilavın Yapılışı - Safranlı Fıstıklı Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:


2 su bardağı baldo pirinç

2,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı toz safran

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

yeterince tuz


Ön Hazırlık:


1 su bardağı ılık suyun içerisine safranı koyup karıştırın

Pirinci nişastası gidene kadar yıkayıp, ılık suyun içerisinde 1 saat kadar bekleterek süzün


Hazırlanışı:


Pilavı pişireceğiniz tencereye sıvıyağı ve fıtığı koyarak, rengi değişene kadar kavurun Süzdüğünüz pirinci ekleyerek pirinçler taneleşene kadar kavurmaya devam edin Üzerine safranlı suyu, 1,5 su bardağı da normal su, tuz ve tereyağını koyup bir kez karıştırarak tencerenin kapağını kapatın Önce normal sonra en kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Demlenmesi için üzerine havlu kağıt kapatıp 15 dk bekletin Demlenen pilavı karıştırarak, sıcak halde iken servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla