Konu
:
İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Tarifi
İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Tarifi - İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghettinin Yapılışı - İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Malzemeleri
Malzemeleri:
Yarım paket spaghetti
250 gr taze parmesan veya eski kaşar peyniri
2 çorba kaşığı kuru fesleğen
5 diş sarmısak
Maydonoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun
Kaynadıktan sonra içine 1/2 çorba kaşığı tuz atarak spaghettileri içine kırmadan atın, kaynamaya bırakın
Fesleğenli sos için;
Önce karabiberleri, sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün
Daha sonra içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve biraz daha dövüp, karabiber ve sarmısak karışımını derin bir kaba alın
Maydanozları ince ince kıyın
Karabiber ve sarımsak karışımının üstüne ilave edin
Kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin
Parmesan peynirini veya eski kaşarı, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekleyin
Yağ ilave ederek, hepsini bir kaşıkla karıştırın
Spaghettileriniz İtalyanların dediği gibi "al dente" yani dişe dokunur dirilikte pişince indirin
Spaghettilerin çok pişmeyip bir parça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar
Spaghettileri bir süzgeçten süzün
Soğuk sudan geçirmeden tekrar tencereye koyarak içine daha önceden hazırladığınız fesleğen sosunu koyun
İki tahta kaşığın yardımı ile spaghettileri ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul