Konu
:
Etli Şehriye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Şehriye Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Şehriye Pilavı
Etli Şehriye Pilavı Tarifi - Etli Şehriye Pilavı Yapılışı - Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Şehriye Pilavı
Malzeme Listesi:
300 Gr
Kuzu Eti
2,5 S B
Arpa Şehriye
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Kase Domates Sos
1 Kase Menemen Sos
1 Soğan
1 Su B
Et Suyu
2 Çorba K
Tereyağı
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Kuzu etini kuş başı doğruyoruz
Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz
Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz
Kavurmaya devam ediyoruz
Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz
Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz
Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz
Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz
Tuz ve tane karabiber katıyoruz
Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul