Konu
:
Bolonyez Soslu Spagetti
Yalnız Mesajı Göster
Bolonyez Soslu Spagetti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolonyez Soslu Spagetti
Bolonyez Soslu Spagetti Tarifi - Bolonyez Soslu Spagetti Yapılışı - Bolonyez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır - Bolonyez Soslu Spagetti Malzemeleri
6 kişi İçin MALZEME :
250 gr
sığır kıyması
1 çorba kaşığı dolu margarin
2 şer çorba kaşığı rendelenmiş havuç, soğan, kereviz
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
Az tuz
Bir yaprak defne
Bir çimdik karabiber
2 çorba kaşığı tepeleme dolu salça
5 su bardağı su
1/2 kg
spaghetti (1 paket)
Bir avuç rende gravyer
2 çorba kaşığı tereyağ
Az adaçayı
YAPILIŞI :
Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyunuz
Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurup salça, defne, tuz ve kara biberi ilâve edip bir iki dakika daha kavurunuz
Suyunu ilâve ederek ağır ağır kaynatıp bir buçuk iki saat pişiriniz
Lüzum ederse kaynar su ilâve ediniz
Ateşten alırken kıymanın üzerinde bir buçuk parmak eninde suyu bulunması lâzımdır
Spagetiyi bol kaynar tuzlu suda dokuz dakika haşlayıp süzdürünüz
Üzerine yapışmaması için biraz sıcak su dökünüz
Bîr tencereye adaçayı ve tereyağını koyup kızdırıp spagetiyi ilâve ediniz
İki çatalla bir kere karıştırıp yanında ayrı olarak bolonyez kıyması ve peynir ile servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul