Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav



Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Yapılışı - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav

Malzemeler :


2,5 Su B Pirinç

3 Patlıcan

250 Gr Dana Bonfile

1 Soğan

2 Domates

2 Defne Yaprağı

1 Çorba K Tereyağı

Sıvıyağ

Tuz,Su


Hazırlanışı


Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun Küp küp doğrayın ve sıvıyağda kızartınBonfileyi ince ince kıyın Güvece sıvıyağ döküp etleri kavurun Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğanla birlikte pişirin Ardından yıkanmış pirinci ve tereyağını ekleyin Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin


Defne yapraklarını atın ve tuzunu ekleyin Sıcak su ekleyin Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin 180 derecelik fırının orta katında pişirebilirsiniz Pilav fırından çıkınca üzerine kızarmış patlıcanları dökün ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla