Konu
:
Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav
Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Yapılışı - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav
Malzemeler :
2,5 Su B
Pirinç
3 Patlıcan
250 Gr
Dana Bonfile
1 Soğan
2 Domates
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K
Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz,Su
Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun
Küp küp doğrayın ve sıvıyağda kızartın
Bonfileyi ince ince kıyın
Güvece sıvıyağ döküp etleri kavurun
Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğanla birlikte pişirin
Ardından yıkanmış pirinci ve tereyağını ekleyin
Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin
Defne yapraklarını atın ve tuzunu ekleyin
Sıcak su ekleyin
Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin
180 derecelik fırının orta katında pişirebilirsiniz
Pilav fırından çıkınca üzerine kızarmış patlıcanları dökün ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul