Yalnız Mesajı Göster

Bademli Tavuklu Örtülü Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Tavuklu Örtülü Pilav



Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Tarifi - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Yapılışı - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuklu Örtülü Pilav

Malzeme Listesi


25 Su B Pirinç

1 Çay B Badem

1 Çay B İri Bulgur

1 Soğan

1 Pk Kuş Üzümü

2 Çorba K Tereyağı

1 Tutam Maydanoz

Sıvıyağ

Tuz

Su


Örtüsü İçin:

15 Su B Un

Yarım Pk Kabartma Tozu

1 Çay B Yoğurt

1 Yumurta

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Tencereye sıvıyağı döküyoruz Bademlerin rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz Üzerine ince ince doğradığımız soğanları tereyağ ile birlikte koyuyoruz Bulgur, pirinç, tuz ve kuş üzümlerini de ilave edip kavuruyoruz Pirinçlerin üzerine suyu döküp pilavımızı pişiriyoruz


Örtüsü İçin: Karıştırma kabına kabartma tozu, tuz ve unu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruzYoğurt, yumurta ve tereyağını da ilave edip hamuru yoğuruyoruz


Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz Hamuru merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz Kenarlarından 13 parça dilime bölüyoruz


Hamuru yağlanmış yuvarlak ve derin bir fırın tepsisinin içerisine yerleştiriyoruz Tavuk göğüslerini minik minik doğrayıp tavanın içerisinde soteliyoruz


Doğradığımız maydanozları üzerine döküyoruz Sotelediğimiz etleri pilavın üzerine döküyoruz Pilavımızı hamurun içerisine döküyoruz


Kenar kısımlarında kalan hamurları da pilavın ortasına doğru örtüyoruz Üzerine yumurta sarısını sürüp bademleri serpiyoruz


Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verip pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla