Konu
:
Bademli Tavuklu Örtülü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Tavuklu Örtülü Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Tavuklu Örtülü Pilav
Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Tarifi - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Yapılışı - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuklu Örtülü Pilav
Malzeme Listesi
2
5 Su B
Pirinç
1 Çay B
Badem
1 Çay B
İri Bulgur
1 Soğan
1 Pk
Kuş Üzümü
2 Çorba K
Tereyağı
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Su
Örtüsü İçin:
1
5 Su B
Un
Yarım Pk
Kabartma Tozu
1 Çay B
Yoğurt
1 Yumurta
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tencereye sıvıyağı döküyoruz
Bademlerin rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz
Üzerine ince ince doğradığımız soğanları tereyağ ile birlikte koyuyoruz
Bulgur, pirinç, tuz ve kuş üzümlerini de ilave edip kavuruyoruz
Pirinçlerin üzerine suyu döküp pilavımızı pişiriyoruz
Örtüsü İçin: Karıştırma kabına kabartma tozu, tuz ve unu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz
Yoğurt, yumurta ve tereyağını da ilave edip hamuru yoğuruyoruz
Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz
Hamuru merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz
Kenarlarından 13 parça dilime bölüyoruz
Hamuru yağlanmış yuvarlak ve derin bir fırın tepsisinin içerisine yerleştiriyoruz
Tavuk göğüslerini minik minik doğrayıp tavanın içerisinde soteliyoruz
Doğradığımız maydanozları üzerine döküyoruz
Sotelediğimiz etleri pilavın üzerine döküyoruz
Pilavımızı hamurun içerisine döküyoruz
Kenar kısımlarında kalan hamurları da pilavın ortasına doğru örtüyoruz
Üzerine yumurta sarısını sürüp bademleri serpiyoruz
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verip pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul