Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Pilavı



Pilav Tarifi - Etli Pilav - Erişteli Pilav - Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır
MALZEMELER:


Yarım kg dana kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 su bardağı erişte

1 su bardağı nohut

2 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı karabiber

1,5 tatlı kaşığı tuz



YAPILIŞI:


Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır


Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir


Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur


Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur


Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir Tencerenin kapağı kapatılır


Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir


Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir


Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır

Servise sunulur


Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla