Konu
:
Ramazan Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Pilavı
Pilav Tarifi - Etli Pilav - Erişteli Pilav - Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır
MALZEMELER:
Yarım kg
dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı erişte
1 su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır
Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir
Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur
Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur
Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur
Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir
Tencerenin kapağı kapatılır
Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir
Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir
Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır
Servise sunulur
Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir
Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul