Konu
:
İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti
İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti Tarifi - İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır - İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti Malzemeleri
Malzeme
100 Gr
Dana Kıyma (orta yağlı)
1/2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Rozmari (Biberiye)
1 Adet Havuç
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Çorba Kaşığı Pomodoro (bir çeşit domates sosu/büyük marketlerde satılıyor)
1 Çorba Kaşığı Permasan Peyniri
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Bardağı Kırmızı Sarap
Yapılışı:
Zeytinyağını tavada kızdıralım
Soğan ve kıymayı da tavaya alıp iyice soteleyelim
Küp şeklinde doğranmış havucu ekleyelim
Zırhlanmış (yarım ay şeklindeki özel bıçakla iki taraflı doğranmış) rozmariyi de tavaya atıp sotelemeye devam edelim
Şarabı ekleyip, suyunu iyice çektikten sonra ince kıyılmış sarımsağı ve tuzu ilave edelim
Bu arada spagettiyi kaynar tuzlu suda haşlanmaya bırakalım
Sosun içerisine salça ve pomodoroyu da koyalım, çok az su ilave edelim, krema kıvamına gelinceye kadar suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatalım
7-8 dakika kadar haşlanmış spagettiyi sosun içine atıp iyice karıştıralım
Spagettiyi sıcak tabağa yerleştirdikten sonra üzerine rendelenmiş permesan peynirini koyup servis yapalım
İsteğe göre çok az miktar hardal da eklenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul