Konu
:
Büryani Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Büryani Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büryani Pilav
1
4 soğanı pizan dograyıp iki kaşık yağda soğan ve 1-2 diş sarımsak ile pembeleştirin
2
Tane karabiber, kabuk tarçın, 4-5 kakuleyi tavukla beraber haşlayın
3
Tavukları sudan alıp soğanın üzerine koyun
1 büyük kase yoğurda 1 çay kaşığı zağferan (safran) karıştırın
1,5 kaşık büryani baharatı, limon tuzu ve tuz ekleyip tekrar karıştırın
Tavukların üzerine koyup biraz pişirin
4
Pirinçe tavuk suyunda az sıvıyağ koyup haşlayın, tavukların üzerine dökün
Yarısına az zağferan (safran) koyun
Servisten önce sarı pilavdan biraz ayırın, tepsiye ters çevirip ayrılan pilavları üzerine süs olarak koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul