Yalnız Mesajı Göster

Çıtır Parmesanlı Tortellini

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Parmesanlı Tortellini



Permesanlı Tortellini - İtalyan Mutfağı - İtalyan Makarnası


Malzeme:


15 adet hazır tortellini

100 gram krema

50 gram porçini mantarı

4 adet kiraz domates

4 çorba kaşığı parmesan peyniri

Tuz, karabiber


Süslemek için :


Taze nane yaprağı


Yapılışı:


Çıtır parmesan için 18 cm’lik yapışmaz yüzeyli tavayı parmesan peyniri ile kaplayın Tavayı kısık ateşe yerleştirip ağır ağır kızarmasını sağlayın Kızaran peyniri sıcakken bir kasenin tersine oturtun


Sertleşmesi için soğumasını bekleyin Diğer tarafta tortelliniyi bol kaynar suda haşlayıp süzün Porçini mantarlarını ince ince dilimleyin Başka bir tavada krema, porçini mantarı ve kiraz domatesleri karıştırın Krema kaynayıp domatesler yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın


Son olarak süzülmüş tortellinileri tavaya ekleyin Kremalı karışımın tortellinilerle özleşmesi için iyice karıştırın Kremalı tortellinileri çıtır parmesan kasesine alın Çıtır parmesan kasesindeki tortellinilerin üzerini taze nane yaprağı ile süsleyin Çıtır parmesanlı tortellinileri servis tabağına alın Bekletmeden servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla