Konu
:
Çıtır Parmesanlı Tortellini
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Parmesanlı Tortellini
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Parmesanlı Tortellini
Permesanlı Tortellini - İtalyan Mutfağı - İtalyan Makarnası
Malzeme:
15 adet hazır tortellini
100 gram krema
50 gram porçini mantarı
4 adet kiraz domates
4 çorba kaşığı parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Taze nane yaprağı
Yapılışı:
Çıtır parmesan için 18 cm’lik yapışmaz yüzeyli tavayı parmesan peyniri ile kaplayın
Tavayı kısık ateşe yerleştirip ağır ağır kızarmasını sağlayın
Kızaran peyniri sıcakken bir kasenin tersine oturtun
Sertleşmesi için soğumasını bekleyin
Diğer tarafta tortelliniyi bol kaynar suda haşlayıp süzün
Porçini mantarlarını ince ince dilimleyin
Başka bir tavada krema, porçini mantarı ve kiraz domatesleri karıştırın
Krema kaynayıp domatesler yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Son olarak süzülmüş tortellinileri tavaya ekleyin
Kremalı karışımın tortellinilerle özleşmesi için iyice karıştırın
Kremalı tortellinileri çıtır parmesan kasesine alın
Çıtır parmesan kasesindeki tortellinilerin üzerini taze nane yaprağı ile süsleyin
Çıtır parmesanlı tortellinileri servis tabağına alın
Bekletmeden servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul