Konu
:
Etli Havuçlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Etli Havuçlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Havuçlu Pilav
Etli Havuçlu Pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri
MALZEMELER:
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 3 su bardağı su
* 2 tane havuç (tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın)
* 250 gr küçük kuşbaşı doğranmış et
* 1 tane soğan (çok ince doğrayın)
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* tuz, karabiber, zeytinyağı, kimyon
* Eti haşlamak için ayrıca 4 su bardağı su
YAPILIŞI:
1
Eti iyice yıkayın, küçük bir tencereye alın ve 4 su bardağı suyla haşlayın
(köpüklerini almayı unutmayın)
2
Haşlanan eti bir tabağa alın ve haşlama suyunu alarak toplamda 3 su bardağı suyu tamamlayın
3
Pirinçleri 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek sıcak suyla yarım saat bekletin, yıkayın, sularını süzmesi için süzgece alın
4
Tencereye zeytinyağını alın ve incecik doğradığınız soğanları pembeleştirin
5
Havuçları ve etleri de ekleyerek 5-6 dakika orta ateşte kavurun
Salça katıp biraz daha kavurun
6
Pirincini, suyunu, tuzunu ve bahatarlarını katarak önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
7
En az yarım saat dinlendirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul