Yalnız Mesajı Göster

Etli Havuçlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Havuçlu Pilav



Etli Havuçlu Pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri

MALZEMELER:


* 2 su bardağı baldo pirinç

* 3 su bardağı su

* 2 tane havuç (tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın)

* 250 gr küçük kuşbaşı doğranmış et

* 1 tane soğan (çok ince doğrayın)

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* tuz, karabiber, zeytinyağı, kimyon

* Eti haşlamak için ayrıca 4 su bardağı su


YAPILIŞI:


1 Eti iyice yıkayın, küçük bir tencereye alın ve 4 su bardağı suyla haşlayın (köpüklerini almayı unutmayın)

2 Haşlanan eti bir tabağa alın ve haşlama suyunu alarak toplamda 3 su bardağı suyu tamamlayın

3 Pirinçleri 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek sıcak suyla yarım saat bekletin, yıkayın, sularını süzmesi için süzgece alın

4 Tencereye zeytinyağını alın ve incecik doğradığınız soğanları pembeleştirin

5 Havuçları ve etleri de ekleyerek 5-6 dakika orta ateşte kavurun Salça katıp biraz daha kavurun

6 Pirincini, suyunu, tuzunu ve bahatarlarını katarak önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

7 En az yarım saat dinlendirip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla