Yalnız Mesajı Göster

Fener Balıklı Lazanya (4 Kişilik)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fener Balıklı Lazanya (4 Kişilik)





Malzemeler

400 gr fener balığı filetosu

8 adet lazanya

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 diş sarımsak

1 adet küçük boy soğan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, Karabiber

100 gr kaşar peynir

Galeta unu



Yemeğin Tarifi

Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın


ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin


Lazanyayı haşlayıp, süzün


Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin Balıklı harcın yarısını yayın Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin Bu işlemi er üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın


Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin


Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla