Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Firik Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Firik Pilavı



Kuzu Etli Firik Pilavı Tarifi - Kuzu Etli Firik Pilavı Nasıl Yapılır - Kuzu Etli Firik Pilavı Malzemeleri



Kuzu Etli Firik Pilavı


Malzemeler:


• 500 gr kuzu kuşbaşı

• 5 adet soğan

• 50 gr tereyağı

• 1 çorba kaşığı (domates) salçası

• 1 su bardağı firik bulguru

• 1 su bardağı pilavlık bulgur

• 1 su bardağı( haşlanmış) nohut

• 35 su bardağı su

• Tuz, karabiber


Yapılışı:


1 Soğanları temizledikten sonra yemeklik doğrayın

2 Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün

3 Kuşbaşı doğranmış etleri tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak iyice kavurun

4 Etler suyunu çekince, 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

5 Et suyunu çekince kıyılmış soğanları ilave edip karıştırın

6 Ayrı bir kâsenin içine, 1 çorba kaşığı ılık su ve salçayı eritin tereyağını ilave edip pişirin

7 Sonrasında haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin Kaynar suyu da ekleyin Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

8 Ocaktan tencerenin kapağını açmadan 10-15 dinlendirin

9 Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla