Konu
:
Kuzu Etli Firik Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Firik Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Firik Pilavı
Kuzu Etli Firik Pilavı Tarifi - Kuzu Etli Firik Pilavı Nasıl Yapılır - Kuzu Etli Firik Pilavı Malzemeleri
Kuzu Etli Firik Pilavı
Malzemeler:
• 500 gr kuzu kuşbaşı
• 5 adet soğan
• 50 gr tereyağı
• 1 çorba kaşığı (domates) salçası
• 1 su bardağı firik bulguru
• 1 su bardağı pilavlık bulgur
• 1 su bardağı( haşlanmış) nohut
• 3
5 su bardağı su
• Tuz, karabiber
Yapılışı:
1
Soğanları temizledikten sonra yemeklik doğrayın
2
Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün
3
Kuşbaşı doğranmış etleri tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak iyice kavurun
4
Etler suyunu çekince, 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
5
Et suyunu çekince kıyılmış soğanları ilave edip karıştırın
6
Ayrı bir kâsenin içine, 1 çorba kaşığı ılık su ve salçayı eritin tereyağını ilave edip pişirin
7
Sonrasında haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin
Kaynar suyu da ekleyin
Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
8
Ocaktan tencerenin kapağını açmadan 10-15 dinlendirin
9
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul