Yalnız Mesajı Göster

Kavurmalı Şehriye Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Şehriye Pilavı



Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi - Kavurmalı Şehriye Pilavı Yapılışı




Malzemesi:

1 kg kuzu kuşbaşı 4 adet kuru soğan 3 adet domates 1 paket arpa şehriye 2 yemek kaşığı margarin 3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber Karabiber Tuz


Tarifi:

• Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın

• Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun

• Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın

• Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin

• Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin

• Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun

• 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

• Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin

• Servis tabağının ortasına etleri koyun

• Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla