Konu
:
Kavurmalı Şehriye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalı Şehriye Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalı Şehriye Pilavı
Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi - Kavurmalı Şehriye Pilavı Yapılışı
Malzemesi:
1 kg
kuzu kuşbaşı 4 adet kuru soğan 3 adet domates 1 paket arpa şehriye 2 yemek kaşığı margarin 3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber Karabiber Tuz
Tarifi:
• Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın
• Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun
• Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın
• Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin
• Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin
• Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun
• 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
• Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin
• Servis tabağının ortasına etleri koyun
• Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul