Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Yaz Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Yaz Pilavı



yaz pilavı tarifi - garnitürlü pilav - mısırlı pilav
Malzemeler:


8-10 kişilik:


4 su bardağı su,

2 su bardağı pirinç,

yarım demet dereotu,

yarım demet maydanoz,

1 kutu konserve garnitür,

yarım su bardağı konserve mısır,

1 çorba kaşığı zeytinyağı,

tuz ve arzu edilen baharatlar


Süslemek için:


Marul yaprakları

Yapılışı:


4 su bardağı suyu tencereye boşaltıp kaynatın Kaynayınca içine tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin Pirinçler şişinceye dek 10 dakika haşlayın Bu arada dereotunu ve maydanozu ince ince doğrayın Konserve garnitürün suyunu süzdürüp sudan gezdirerek garnitürü yıkayın Pirinçlerin suyunu süzüp bir kapda garnitürle karıştırın Üzerine konserve mısırı doğranmış dereotunu ve maydanozu ekleyin Zeytinyağını ve baharatları da ilave edip karıştırın Marul yapraklarıyla süslenmiş servis tabağına garnitürlü pilavı koyun Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla