Konu: Çullama
Yalnız Mesajı Göster

Çullama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çullama



Çullama tarifi - Çullama nasil yapilir - Çullama yapilisi



Malzemeler

1kg yufka

1adet tavuk

½ pirinç

1adet soğan

dolmalık fıstık

kuş üzümü

karabiber

tarçın

Hazırlanışı

Tavuğu haşlayın ve kemiklerini çıkartarak orta boy parçalar halinde didin 1 adet soğanı dolmalık fıstık, kuşüzümü, karabiber ve tarçın ile iç pilavı yapınız

Fırın tepsisini yağlayınız Bir yufkayı serin üstüne ikincisini de serip yağlayınız Tıpkı börek yapar gibi Bu şekil yufkanın yarısını kullanacaksınız Yarıya gelince iç pilavınızı araya yayınız Üstüne de tavukları yerleştiriniz Kalan yufkaları da deminki düzende aralarını yağlayarak kat kat serip bitiriniz

Bunları, 170dereceli fırında kızartınız Çıkınca da üzerine sıcakken tavuk suyunu dökünüz O da sıcak olmalı Üstünü de kapatın yumuşasın Ilındığı vakit servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla