Konu
:
Çullama
Yalnız Mesajı Göster
Çullama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çullama
Çullama tarifi - Çullama nasil yapilir - Çullama yapilisi
Malzemeler
1kg yufka
1adet tavuk
½ pirinç
1adet soğan
dolmalık fıstık
kuş üzümü
karabiber
tarçın
Hazırlanışı
Tavuğu haşlayın ve kemiklerini çıkartarak orta boy parçalar halinde didin
1 adet soğanı dolmalık fıstık, kuşüzümü, karabiber ve tarçın ile iç pilavı yapınız
Fırın tepsisini yağlayınız
Bir yufkayı serin üstüne ikincisini de serip yağlayınız
Tıpkı börek yapar gibi
Bu şekil yufkanın yarısını kullanacaksınız
Yarıya gelince iç pilavınızı araya yayınız
Üstüne de tavukları yerleştiriniz
Kalan yufkaları da deminki düzende aralarını yağlayarak kat kat serip bitiriniz
Bunları, 170dereceli fırında kızartınız
Çıkınca da üzerine sıcakken tavuk suyunu dökünüz
O da sıcak olmalı
Üstünü de kapatın yumuşasın
Ilındığı vakit servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul