Konu
:
Malatya Usulü İspanaklı Ekşili Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Usulü İspanaklı Ekşili Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Usulü İspanaklı Ekşili Köfte
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi - Ispanaklı Ekşili Köfte Yapılışı - Ispanaklı Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Ispanaklı Ekşili Köfte Malzemeleri
Malzeme
Ispanak 500 gram
Soğan 3 orta boy
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Su 7 su bardağı
Duru Mercimek (kahverengi) 1 su bardağı
Duru Çiğ köftelik Bulgur 2 su bardağı
Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı
Erik ekşisi 2 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 8-10
YAPILIŞI
Ispanaklar bol su ile birkaç defa iyice yıkanır ve ayıklanır
Soğanlar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır
Geniş bir tencerede yağ ile soğan kavrulur, salça ilave edilerek biraz çevrilir
Üzerine 6 su bardağı sıcak su dökülür ve yıkanmış mercimek ilave edilerek kapak kapatılır
Kaynayınca ateş kısılır
Hafif ısıda mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Öte yanda bir tepsiye,bulgur ve bir tatlı kaşığı tuz konur,üzerine 1 su bardağı sıcak su dökülerek kapak kapatılır
Kabarınca, el ıslatılarak elastik bir yapı oluncaya kadar iyice yoğrulur(yada bulgur ıslatılmadan, azar azar su ilave edilerek de iyice yoğrulabilir) Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır
Yumuşayan mercimeğe kalan tuz,köfteler ve erik ekşisi ilave edilir
Diğer taratfa ıspanaklar doğranır
Köfteler biraz pişince ıspanaklar ilave edilir
ıspanak ve köfteler iyice pişince ateşten alınır ve sıcak olarak servis yapılır
(K
K
Hamamcılar)
NOT: Malatya yöresi yemeklerindendir
Öğle ve akşam öğünlerinde sevilerek tüketilir
Malatya'da özel hazırlanan ince yarma ile yapılır
Erik ekşisi yok ise, nar ekşisi, o da yoksa limon suyu kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul