Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Tarak Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Tarak Kebabı



Pastırmalı Tarak Kebabı tarifi - Pastırmalı Tarak Kebabının yapılışı

Malzemeler

500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş

150 ml tavuk suyu

Tuz ve karabiber

3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

1 diş sarımsak, iyice doğranmış

10 ince dilim çemensiz pastırma

40 gr tereyağı, eritilmiş

4 limon parçası, süslemek için

Yapılışı


Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın

Orta ateşte bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin Karidesleri iyice süzün ve kurulayın

Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın

Izgarayı yüksek ateşte ısıtın

Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin

Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin

Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın

ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir

SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla