Konu
:
Terbiyeli Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Kebap
Terbiyeli Kebap tarifi - Terbiyeli Kebap yapilisi
Malzemeler
• 1,5 kg
Kuzu Kol veya But
• /2 su bardağı un
• 4/3 su bardağı Yoğurt
• 4,5 bardak su
• 1,5 çorba kaşığı salça
• 1 adet soğan
• 1 su bardağı Kaşar
• Tuz, karabiber
• Kırmızı toz biber
Tarif
Geniş bir tencerede eti yeteri kadar su ve tuz koyarak kaynatın
Başka bir kapta unu, yoğurdu ve salçayı karıştırın
Kaynamakta olan suya azar azar ekleyin
Kabuklarını soyduğunuz soğanı da bütün olarak tencereye atın
Et pişince bu sosu süzgeçten geçirin ve soğanı, karışımın içinden çıkarın
Pişen eti bir fırın tepsisine koyun
Süzdüğünüz sosu etin üzerine dökün
Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına yerleştirin
Etin üzeri kızarınca kaşar peyniri rendesi serpip peynir eriyene dek bir süre daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul