Konu
:
Kekikli Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Kekikli Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kekikli Kebap
Kekikli Kebap Tarifi - Kekikli Kebap Nasıl Yapılır - Kekikli Kebap Malzemeleri
Malzeme Listesi
500 Gram Et
4 Adet Patates (Orta Boy)
2 Adet Yeşil Biber
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
Kekikli Kebap Nasıl Yapılır?
1
Eti kuşbaşı olacak şekilde kesin ve yıkadıktan sonra tencereye koyup etlerin hizasına gelecek kadar su koyun
Suyu çekinceye kadar pişirin
2
Suyu çekilen etin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip etleri kavurma kıvamına gelinceye kadar kavurun
3
Patatesleri küp küp doğradıktan sonra yağda kızartın
Yeşil biberleri arzu ettiğiniz şekilde kesip hafifçe kızartın
4
Kızartılmış patates ve biberleri kavurma yaptığınız tenceredeki etlerin üzerine ilave edin
Tuzu ekleyerek iki ya da üç dakika daha bu şekilde kısık ateşte ara sıra karıştırark kavurun ve ocaktan alın
5
Son olarak kekiği ekleyin ve sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul