Yalnız Mesajı Göster

Kekikli Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekikli Kebap



Kekikli Kebap Tarifi - Kekikli Kebap Nasıl Yapılır - Kekikli Kebap Malzemeleri



Malzeme Listesi


500 Gram Et

4 Adet Patates (Orta Boy)

2 Adet Yeşil Biber

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

2 Çay Kaşığı Kekik

1 Çay Kaşığı Tuz


Kekikli Kebap Nasıl Yapılır?


1 Eti kuşbaşı olacak şekilde kesin ve yıkadıktan sonra tencereye koyup etlerin hizasına gelecek kadar su koyun Suyu çekinceye kadar pişirin


2 Suyu çekilen etin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip etleri kavurma kıvamına gelinceye kadar kavurun


3 Patatesleri küp küp doğradıktan sonra yağda kızartın Yeşil biberleri arzu ettiğiniz şekilde kesip hafifçe kızartın


4 Kızartılmış patates ve biberleri kavurma yaptığınız tenceredeki etlerin üzerine ilave edin Tuzu ekleyerek iki ya da üç dakika daha bu şekilde kısık ateşte ara sıra karıştırark kavurun ve ocaktan alın


5 Son olarak kekiği ekleyin ve sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla