Yalnız Mesajı Göster

Tas Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kebabı Nasıl Yapılır



tas kebabı tarifi - kebab tarifi


Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı

30 gr margarin

100 gr Soğan

1 Çorba kaşığı Domates salçası

1 tatlı kaşığı Tuz

Baharat torbası

15 bardak Su


Yemegin Yapilisi


Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin

Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika pembeleşinceye kadar sote edinSoğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin

Salçayı katın Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurunTuzunu serpin Baharat torbasını ilave edinAteşi kısın Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökünTencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatın

Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla