Yalnız Mesajı Göster

Toraman Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Toraman Köfte



Toraman Köfte Yapılışı - Toraman Köfte tarifi

Malzemeler

500 gr kıyma

100 gr bayat ekmek

100 gr kuru soğan

300 gr tamyağlı yoğurt

1 adet yumurta akı

1 adet yumuşak domates

100 gr domates salçası

100 gr tereyağı

4 adet patates

Karabiber-tuz-çörekotu

1 adet yufka

Yapılış Tarifi

Kıyma,bayat ekmekrendelenmiş kurusoğan,tuz ve karabiber iyice yoğrulur ve buzdolabında bekletilirEn az 2 saat dinlenen kıyma tekrar yoğrulduktan sonra,iki parmak genişliğinde 8 parçaya ayrılıp uzunca bir şekil verilirKöfteler teflon tavada çok az sıvı yağ ile (çok pişmemek koşulu ile )pişirilir Yufka sekiz eşit parçaya bölünür ve pişip soğuyan köftelerimiz tek tek yufkalara sarılırÜzerlerine yumurta akı sürülüp çörekotu serpilir180 derecede ısıtılmış fırına atılır Fırında üstü esmerleşince çıkarılır servis tabağına alınır Ayrı bir yerde rendelenmiş domates tuz , salça ve tereyağı ile sos hazırlanır


Patatesler iyice yıkanır biraz haşlanır Haşlanan patatesler dörde bölünüp sıvı yağ ile yağlandıktan sonra 200 derecelik fırında kabukları soyulmadan dış kabukları sertleşinceye kadar pişirilir


Fırından çıkıp servis tabağına aldığımız köftelerin yanına patatesler ve yoğurt konur üzerine ise domates sosumuz konduktan sonra servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla