Yalnız Mesajı Göster

Buğu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğu Kebabı






BUĞU KEBABI


Malzemeler




1 Kilo kemiksiz koyun eti

Yarım kg arpacık soğan

6 Diş sarımsak

2 Adet domates

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çay kaşığı kekik

3 Adet defne yaprağı

1 Tutam kıyılmış dereotu

1 Tatlı kaşığı tuz





Hazırlanışı

Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın

Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin

Domatesleri yıkayıp rendeleyin

Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın

Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin

Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın

Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla