Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Köfte (Malatya)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Köfte (Malatya)



Elmalı Köfte (Malatya) tarifi

için Malzemeler :



2 su bardağı yarma

2 su bardağı yoğurt

4-5 tane ekşi elma

2 yemek kaşığı tereyağı

3-4 baş kuru soğan

1 yemek kaşığı un

Tuz

Elmalı Köfte (Malatya)


yemeğinin hazırlanışı:


Yarma, tuz ilâvesi ile yoğrulur Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır Elmalar soyulup büyük parçalar halinde doğranarak hazırlanır

Diğer tarafta 5-6 bardak su ateş üzerine konur, kaynamaya başlayınca tuz atılır Elmalar ve köfteler konarak haşlanır Bu arada bir kaşık unla yoğurt iyice çırpılır, biraz su ilâve edilir Köftenin suyundan bir miktar alınarak ılıklaştırılır Karıştıra karıştıra kaynatılır Kaynayan yoğurt pişen köftelerin üzerine boşaltılır, bir iki taşım kaynayınca ateşten alınır Servis tabağına boşaltılır Küp şeklinde doğranmış soğanlar yağla birlikte pempeleştirilir Köftenin üzerine dökülür Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla