Yalnız Mesajı Göster

Sivas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sivas Kebabı



sivas kebabı nasıl yapılır

Malzemeler:

500 gr kusbası et

5 orta boy patlıcan küçükse 8 adet 7 adet yesil biber

6 domates

1 iri soğan

1 kase maydanoz

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça( koymasanızda olur domatesin rengine göre)


Yapılışı:


Patlıcan alacalı soyulur iri yuvarlak sekilde dilimlenir tuzlu suya konur Biberler temizlenir yıkanır, domatesler yuvarlak şekilde dilimlenir, maydanoz iri doğranır ve sarımsaklar soyulur


Patlıcan yıkanır suzulur patlıcan ve biber bol yağda hafif kızartılırTencereye et alınır biraz su eklenir pisirilir 1 çorba kasığı yağ ile hafıf kavrulur Soğan incecik kıyılır eklenir, sarımsak eklenir pisirilir Patlıcanların yarısı dizilir, üzerine domates dizilir, onun üzerine biber dizilir ve tekrar patlıcan domates sırayla dizilin en son maydanoz serpilir baharat ve tuz serpilir 1,5 su bardağında sulandırılmıs salçalı su dökulur Önce harlı sonra kısık ateste pisirilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla