Konu
:
Sivas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Sivas Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sivas Kebabı
sivas kebabı nasıl yapılır
Malzemeler:
500 gr kusbası et
5 orta boy patlıcan
küçükse 8 adet 7 adet yesil biber
6 domates
1 iri soğan
1 kase maydanoz
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça( koymasanızda olur domatesin rengine göre)
Yapılışı:
Patlıcan alacalı soyulur iri yuvarlak sekilde dilimlenir tuzlu suya konur
Biberler temizlenir yıkanır, domatesler yuvarlak şekilde dilimlenir, maydanoz iri doğranır ve sarımsaklar soyulur
Patlıcan yıkanır suzulur
patlıcan ve biber bol yağda hafif kızartılır
Tencereye et alınır biraz su eklenir pisirilir 1 çorba kasığı yağ ile hafıf kavrulur
Soğan incecik kıyılır eklenir, sarımsak eklenir pisirilir
Patlıcanların yarısı dizilir, üzerine domates dizilir, onun üzerine biber dizilir ve tekrar patlıcan domates sırayla dizilin en son maydanoz serpilir
baharat ve tuz serpilir
1,5 su bardağında sulandırılmıs salçalı su dökulur
Önce harlı sonra kısık ateste pisirilir
Servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul