Konu: Piti Kebabı
Yalnız Mesajı Göster

Piti Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti Kebabı



Piti Kebabı tarifi - Piti Kebabı yapılışı - Piti Kebabı malzemeleri

Malzemeler:

1 su bardağı nohut

500 gram kuşbaşı et

4 adet yufka,

tuz

Yapılışı:

Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın

Ertesi gün orta ateşle haşlayın

Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin

Bu arada yufkaları ince ince didin


Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin

Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin

Yufkaları incecik didin

Geniş ve derin bir kaba yayın

Üzerine etsuyunu gezdirin


Nohut ve etleri de üzerine yayın

Dilerseniz tuz serpip, servis yapınslm


Alıntı Yaparak Cevapla