Konu
:
İçli Köfte 7
Yalnız Mesajı Göster
İçli Köfte 7
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Köfte 7
İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri
250 gr yağsız koyun but kıyması
1,5 su bardağı köfte bulguru
3 kahve kaşığı kırmızı biber
40 gr çam fıstığı (2 çorba kaşığı)
20 gr kuş üzümü (1 çorba kaşığı)
1/2 havuç
İç için:
250 gr iç için kıyma
125 gr yağ
2 kahve kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz
2 baş soğan
tuz
karabiber
KÖFTE İÇİ: 25 gr yağ bir tavada eritilir
Fıstıklar pambeleşinceye kadar kızartılır sonra iç kıyması, doğranmış soğan ve kuş üzümü ilâve edilir
Tuz atıp kavrulur
Ateşten alındıktan sonra kıyılmış ceviz içi, karabiber ve kıyılmış maydanoz atılıp karıştırılır
Diğer taraftan bulgur yıkanmadan büyük bir tepsiye konur
Kırmızı biber, kimyon, tuz ve bir bardak su serpilerek avuçlarla 40 dakika yuğrulur
Yuğrulurken bulgurun birleşmesi için sürterek yuğurmak ve yumuşayıncaya kadar ara sıra slı serpmek lâzımdır
Sonra but kısmı ilâve edilip 15 -20 dakika daha yuğrulur
Köfteyi yuvarlarken dağıtmayacak kadar yumuşatmalıdır
Köfte hamuru yumurta büyüklüğünde bölünür
Islak avuçlar arasında yumurta şeklinde yuvarlanır
Ucundan işaret parmağını batırıp öbür ucuna kadar burgulayarak genişletilir ve mümkün olduğu kadar ince bir zar haline gelmesine dikkat edilir
Sonra iç doldurulur ve ağızları kapatılır
Bir tencereye 8 bardak su konur ve tuz atılır
Tenceredeki su kaynayınca köfteler içine bırakılır ve kapak örtülür, karar ateşte 20 dakika haşlanır
Haşlanan köfteler bir kevgirle başka kaba alınır
Yumurtayla veya sade olarak kızartılır
İstenirse söğüş olarak da yenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul