Konu
:
Çam Fıstıklı Patlıcan Haşlama İçli Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Çam Fıstıklı Patlıcan Haşlama İçli Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çam Fıstıklı Patlıcan Haşlama İçli Köfte
İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri
KÖFTE DIŞ MALZEME İÇİN:
100 g ince köftelik bulgur
20 g irmik
20 g un
tuz
biber
KÖFTE İÇİ İÇİN:
200 g kuzu kıyma
1 adet ince doğranmış soğan
20 g kavrulmuş çam fıstığı
yarım demet ince doğranmış maydanoz
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
KÖZ PATLICAN İÇİN:
1 patlıcan
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
100 g bulgur, 20 g irmik ve 20 g unu karıştırın
Bir çay bardağı ılık su ilave edin ve üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirin
Dinlenmiş bulgur, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun
Tavada tereyağı ile kuzu kıymasını soğanla kavurun
Kavrulmuş çam fıstığı ilave edin bir-iki dakika daha kavurun
Tuz ve karabiber ilave edip soğutun
Kavrulmuş kıyma içine ince doğranmış maydanoz karıştırın
İçli köfte için yaptığınız bulgurlu harçtan alıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın
Parmağınızla içini açarak kıyma harcı ile doldurulup kapatın
Elinizle yuvarlayarak köfteyi tamamlayın
Kaynar et suyunda dört-beş dakika haşlayın
Kürdanla deldiğiniz patlıcanı ızgarada közlenip kabuğu soyun
Patlıcanı servis tabağına alıp çatalla ezin
Üzerine tuz, biber, limon suyu ve sarımsak koyun
Kenarlarına yoğurt ve tahin koyup zeytin yağı ekleyin
Patlıcanın üzerine haşladığınız içli köfteyi katarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul