Konu
:
Diyarbakır Usulü İçli Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Diyarbakır Usulü İçli Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Diyarbakır Usulü İçli Köfte
Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri
Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır
Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir
Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir
Köftelik iyice yoğrulur
Hazırlanan hamur yumurtadan küçük şekilde ayrılır, köfte içi açılır
Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır
Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır
Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur
Daha sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale gelir
Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul