Konu
:
Gaziantep Usulü İçli Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep Usulü İçli Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep Usulü İçli Köfte
Gaziantep Usulü İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri
1 kg
bir defa çekilmiş yağsız kıyma
500 gr
iki defa çekilmiş yağlı kyma
750 gr köftelik bulgur
250 gr
dövülmüş ceviz
3 adet iri soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
İnce kıyılmış soğanlar, kızdırılmış tereyağında kızartılır, aynı tencereye yağlı kıyma konur 4 - 5 dakika daha çevrilir
Ardından dövülmüş ceviz içi, doğranmış maydanoz, karabiber katılarak içi hazırlanmış olur
Yağsız et yumurta ve bulgurla birlikte bir saat iyice yoğurulur
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, parçaların içleri oyularak hazırlanan içten doldurulur
Uçları dikkatlice kapatılır
(Bu işlem yapılırken eller ıslatılmalıdır) Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul