Yalnız Mesajı Göster

Gaziantep Usulü İçli Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Usulü İçli Köfte



Gaziantep Usulü İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri




1 kg bir defa çekilmiş yağsız kıyma

500 gr iki defa çekilmiş yağlı kyma

750 gr köftelik bulgur

250 gr dövülmüş ceviz

3 adet iri soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı tereyağ

1 yumurta


İnce kıyılmış soğanlar, kızdırılmış tereyağında kızartılır, aynı tencereye yağlı kıyma konur 4 - 5 dakika daha çevrilir Ardından dövülmüş ceviz içi, doğranmış maydanoz, karabiber katılarak içi hazırlanmış olur Yağsız et yumurta ve bulgurla birlikte bir saat iyice yoğurulur Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, parçaların içleri oyularak hazırlanan içten doldurulur Uçları dikkatlice kapatılır (Bu işlem yapılırken eller ıslatılmalıdır) Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır

Alıntı Yaparak Cevapla