Konu
:
Güveç Kebabı Nasıl Yapılır 2
Yalnız Mesajı Göster
Güveç Kebabı Nasıl Yapılır 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveç Kebabı Nasıl Yapılır 2
güveç kebap - koyun eti kebap - güveçte koyun etiMALZEMELER:
1/2 Kg
Kuşbaşı Koyun Eti (Yağsız)
2 Orta Boy Soğan
2 Orta Boy Patlıcan
2 Orta Boy Domates
1 Baş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı Veya Margarin (40 Gr
)
4 Dolmalık Biber
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon (Tepeleme)
TARİFİ:
Güveç tencereye sıvı yağı alıp etleri ekleyelim
Etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım
Bu arada soğanları piyaz doğrayalım
Sarımsakları soyalım
Patlıcanları alaca soyup iri kuşbaşı doğrayalım
Domatesleri iri kuşbaşı doğrayalım
Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayalım
Hepsini bir kapta birleştirip tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım
Etlerin üzerine sebzeleri yayalım
Fındık büyüklüğünde tereyağını, sebzelerin üzerine ekleyelim
Tencereye 1/2 çay bardağı su boşaltıp ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp kapağını örtelim
Çok ağır ateşte ve karıştırmadan etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirelim
(45 dk
sonra folyonun kenarını kaldırıp etlerin pişip pişmediğini kontrol edin
) Kebabı ateşten alıp ılıtalım
Tencereyi ters çevirerek, etler üstte kalacak şekilde servis tabağına çıkarıp servis yapalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul