Yalnız Mesajı Göster

Evde Yoğurtlu Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Yoğurtlu Kebap



evde kebep yapılışı - evde yoğurtlu kebap nasıl yapılır - kebap tarifleri

500 gram biftektik et

350 gram köftelik kıyma

1 adet soğan

4 diş sarmısak

Yarım bardak ayçiçek yağı

2 adet pide ekmeği (Yoksa kalan bayat ekmekler de olur)

1 kaşık salça

Tuz

Maydanoz

4 bardak yoğurt


Bifteklik etleri az yağda tuzunu da koyup karıştırın Izgarada veya teflon tavada pişirdikten sonra ince uzun doğrayın Bir kenara bırakın; sıcak dursun Soğanı rendeleyin ve tuzunu katın Sarmısağı ezip azıcık da sarmısak katın Köfteleri yapın ve teflonda pişirin ve bifteklere katın Ağzını kapatın Başka bir kapta salçayı yağda az çevirip sulandırın Kalan sarmısağı salçaya katın Biraz kaynatıp söndürün Pideleri ızgarada kızartın Izgara yoksa ufak ufak doğrayıp tepsiyle fırına verin Az kızartıp çıkarın Üzerine yaptığınız sosu her tarafına gezdirin Onun üstüne sarmısaklı yoğurdu serin Yoğurdun üstüne de kenarda duran biftek ve köfteleri dizin Az tereyağ yakıp üstlerine dökün Hemen sofraya koyup servis yapın Aynı işlemi tek tek tabaklarda da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla