Yalnız Mesajı Göster

Bursa Çömlek Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa Çömlek Kebabı



çömlek kebabı nasıl yapılır - çömlek kebabının tarifiKemikli olarak küçük parçalara bölünmüş bir kilo koyun eti 3 çorba kaşığı margarinle tencereye konup kavrulur


Soyulmuş 25-30 arpacık soğanı sıcak suyla birlikte etlerin üzerine konur


Tuz eklenir ve pişirilir


Bir başka kapta 5 dolmalık biber ile iki patates ufak ufak doğranır


Pişmiş et bir çömleğe aktarılıp üzerine patatesle biberler daha üstede iki adet doğranmış domates konur


Karabiberle kırmızı biber serpilir


Çömleğin ağzı kapandıktan sonra kenarları hamurla sıvanıp hafif ateşte bir saat kadar pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla