Yalnız Mesajı Göster

Patates Püreli Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püreli Tas Kebabı



tas kebebı nasıl yapılır - patates püreli tas kebabı tarifi

Malzemeler-


500 gr kuşbaşı dana eti

1 adet küp küp doğranmış soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

3 adet rendelenmiş domates

1 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı sirke

1 adet defne yaprağı

Tuz-karabiber

1 su bardağı sıcak su


Püre için-


4-5 adet patates

4 su bardağı süt

Arzu edilirse muskat rendesi

Tuz-karabiber



Yapılışı-


Tencereye etler ve soğanlar aktarılır

Etler suyunu çekinceye kadar ara sıra

karıştırılarak kavrulur

Kavrulmuş olan etlere salça -domates ve un eklenerek beş dakika daha kavrulur

Daha sonra defne yaprağı-sirke-şeker-tuz-karabiber ve su ilave edilir

Kaynayana kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir

Gerekirse sıcak su ilave edilir



Sütlü patates püresi için, patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır

Doğranan patatesler tencereye aktarılarak üzerine süt-tuz-karabiber ve muskat rendelenerek

yumuşayana kadar pişirilir

Gerekirse süt ilave edilerek patates ezme aleti veya çatal yardımı ile ezilir

Tas kebabı ile birlikte servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla