06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yuva Kebabı
Yuva Kebabı Tarifi - Yuva Kebabı Yapılışı - Yuva Kebabı Nasıl Yapılır - Yuva Kebabı Malzemeleri

İçindekiler:
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş)
6 adet çanak enginar (temizlenmiş)
80 ml zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
(ince kıyılmış)
80 ml su (kaynar)
1 adet limonun suyu
4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş)
1 adet sivribiber
(ince kıyılmış)
1/2 demet dereotu
(ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)
6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Zeytinyağından 60 ml ayırın Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin
• Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak pişirin
• Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin
• Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın
• Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak pişirip, bir fırın kabına yerleştirin
• Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın
• Kalan suyu enginarların arasına gezdirin Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin
• Üzerlerine dereotu serperek servis yapın
|
|
|