Konu: Yuva Kebabı
Yalnız Mesajı Göster

Yuva Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yuva Kebabı



Yuva Kebabı Tarifi - Yuva Kebabı Yapılışı - Yuva Kebabı Nasıl Yapılır - Yuva Kebabı Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş)

6 adet çanak enginar (temizlenmiş)

80 ml zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan

(ince kıyılmış)

80 ml su (kaynar)

1 adet limonun suyu

4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş)

1 adet sivribiber

(ince kıyılmış)

1/2 demet dereotu

(ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)

6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Zeytinyağından 60 ml ayırın Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin

• Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak pişirin

• Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin

• Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın

• Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak pişirip, bir fırın kabına yerleştirin

• Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın

• Kalan suyu enginarların arasına gezdirin Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin

• Üzerlerine dereotu serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla