Yalnız Mesajı Göster

Alti Ezmeli Tike Kebabi Kuşbaşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alti Ezmeli Tike Kebabi Kuşbaşı



ALTI EZMELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)

M a l z e m e l e r

500 gr kebaplık et,
100 gr kuyruk
Terbiye İçin:
3-4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin:
4-5 domates,
3-4 adet sivri yeşilbiber



HAZIRLANIŞI:

Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla