Konu: Oruk Kababı
Yalnız Mesajı Göster

Oruk Kababı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oruk Kababı



Oruk kebabı
KAÇ KİŞİLİK: 4-6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


700 gr orta yağlı kıyma

500 gr köftelik simit (ince bulgur)

3 diş sarımsak

1 orta boy soğan

2 pide

Tuz, kuru nane, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun Fırını ızgara konumuna alın

* Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın Izgarada çevirerek pişirin

* Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın Üzerine kebapları yerleştirin Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla