Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Arap Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Arap Köftesi



MALZEMELER:

200 gr yağsız dana kıyma

2 su bardağı köftelik ince bulgur

1 orta boy kuru soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 yumurta

½ bardak su

Kızartmak için sıvı yağ

2,5 bardak çırpılmış yogurt

5 diş dövülmüş sarmısak

100 gr tereyağı

1 demet maydanoz

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

Bulguru bir tepsiye alınız Domates ve biber salçalarını ve pul biberi tuz kararbiberini de koyduktan sonra çiğ köfte gibi yoğurunuzBulgur yumuşamaya yüz tutunca çiğ kıymayı ve yumurtayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediniz Bulgurun istenen kıvama gelebilmesi için azar azar su ilave edebilirsiniz Harç hazır olunca iri bilya büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak kaynar suya atınızYukarı çıkan pişmişleri delikli kepçe ile alınız Suyunu çekmesi için bir müddet peçete üzerinde beklettikten sonra kızgın sıvı yağda kızartınız
Daha önce servis tabağına yayılmıs sarmısaklı yoğurdun üzerine koyunuz
Tereyağını eritinizkırmızı biberi ekleyip yakmadan biraz kavurup yoğurtlu köftenin üzerine dökünüz Kıyılmış maydanozla süsleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla