06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Köfte
6 kişilik
* 1 paket piliç kıyman 25 gr tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan (soyulmuş, ince doğranmış)
* 1 su bardağı kestane (haşlanmış, soyulmuş, ufak kırıklanmış)n 2 adet yumurta
* 3 yaprak taze adaçayı
* 1 su bardağı taze ekmek kırığı
* 1/4 tatlı kaşığı yenibahar
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Isıtılmış tereyağında soğanı 5 dakika karıştırarak soteleyin ve soğumaya bırakın Soğanları bir kaba alıp, kıyma, kestane, yumurta, adaçayı, ekmek kırığı, yenibahar, tuz ve karabiber ilave edip, yoğurun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin (Bu harcı 1 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz ) Hazırladığınız harcı 24 parçaya bölüp, yuvarlayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|