Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Köfte



6 kişilik


* 1 paket piliç kıyman 25 gr tereyağı


* 1 adet büyük boy soğan (soyulmuş, ince doğranmış)


* 1 su bardağı kestane (haşlanmış, soyulmuş, ufak kırıklanmış)n 2 adet yumurta


* 3 yaprak taze adaçayı


* 1 su bardağı taze ekmek kırığı


* 1/4 tatlı kaşığı yenibahar


* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)


Isıtılmış tereyağında soğanı 5 dakika karıştırarak soteleyin ve soğumaya bırakın Soğanları bir kaba alıp, kıyma, kestane, yumurta, adaçayı, ekmek kırığı, yenibahar, tuz ve karabiber ilave edip, yoğurun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin (Bu harcı 1 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz) Hazırladığınız harcı 24 parçaya bölüp, yuvarlayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla