Konu
:
Saltanat Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Saltanat Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saltanat Kebabı
[
Gereçler:
200
gr pirinç,250 gr kıyma,150 gr
bezelye,150 gr
mantar
1 yumurta,yarım kıyılmıs sogan 2 corba kasıgı salca
1 tablet et suyu,1/2 ekmek içi,tuz,karabiber,1/3 lt
su yemek için
Yapılışı:
önce tencerede yagda (margarin ve sıvı) pirinc metal sesi gelene dek kavrulur
tuz ile karıstırılıp üzerini asacak sekilde su verilir et suyu verilip pilavın kapagı kapatılıp 5-10 dk
pisirilip kapatılır
bir kapta kıyma ekmek içi yumurta ve tuz karabiber yogrulur ve ceviz gibi yuvarlaklar yapılır
yagda kızartılır
yagını cekmek için peceteye birakilir
ayrı tencerede sogan,jülyen mantar kavrulur salca verilir
suyu verilip kaynatılır
kaynayınca kızaran köfteler verilir
5 dk
kaynadıktan sonra köfteler ilave edilip bir taşım kaynatılır
pilavımız kek kalıbına doldurulup büyük bir tabağa ters kapatılıp kalıp alınır
boş olan ortasına köfteli karışım doldurulur
sosu üzerinde gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul