Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Saray Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Saray Köftesi



Patlıcanlı Saray Köftesi tarifi - Patlıcanlı Saray Köftesi yapilisi

Malzemeler,

6 adet kemerpatlıcanı

2 adet orta boy domates

2 adet orta boy sivribiber

500 gr az yağlı dana kıyma

1 demet maydanoz

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

3 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar

1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Yarım su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı,

Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun ve uzunlamasına 1 santim kalınlığında dilimleyin

10 dakika acısını alması için tuzlu suda bekletip, kağıt havluyla kurulayın

Domatesleri ve sivribiberleri halka halka dilimleyin

Soğanları yemeklik olarak doğrayın

Köftenin hazırlığı için kıymaya, maydanoz, tuz, biber, soğan, yenibahar ve kimyonu ekleyin

Hazırladığınız köfte hamurundan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteyi hazırlayın

Köfteleri az yağlı teflon tavada kızartın

Aynı tavaya yağ ekleyerek patlıcanları kızartın

Patlıcanları artı (+) şeklinde üst üste yerleştirip, ortasına köfteyi koyun

Üzerine domates ve biber dilimlerini ekleyip, kürdan saplayarak fırın kabına yan yana dizin

Domates salçasını su ile karıştırıp, patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin

Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla