06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Saray Köftesi
Patlıcanlı Saray Köftesi tarifi - Patlıcanlı Saray Köftesi yapilisi

Malzemeler,
6 adet kemerpatlıcanı
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy sivribiber
500 gr az yağlı dana kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yarım su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı,
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun ve uzunlamasına 1 santim kalınlığında dilimleyin
10 dakika acısını alması için tuzlu suda bekletip, kağıt havluyla kurulayın
Domatesleri ve sivribiberleri halka halka dilimleyin
Soğanları yemeklik olarak doğrayın
Köftenin hazırlığı için kıymaya, maydanoz, tuz, biber, soğan, yenibahar ve kimyonu ekleyin
Hazırladığınız köfte hamurundan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteyi hazırlayın
Köfteleri az yağlı teflon tavada kızartın
Aynı tavaya yağ ekleyerek patlıcanları kızartın
Patlıcanları artı (+) şeklinde üst üste yerleştirip, ortasına köfteyi koyun
Üzerine domates ve biber dilimlerini ekleyip, kürdan saplayarak fırın kabına yan yana dizin
Domates salçasını su ile karıştırıp, patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin
Afiyet olsun!
|
|
|