Yalnız Mesajı Göster

Altı Ezmeli Kıyma Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altı Ezmeli Kıyma Kebabı



antep yemekleri - yöresel yemekler - ezmeli kebap - kıyma kebabı




Malzeme


500 gr az yağlı kıyma

4 - 5 domates

Karabiber ve tuz

Tarifi


Kıymaya karabiber tuz konur iyice yoğrulur Etler Adana kebabında olduğu gibi şişlere geçirilir, domateslerde şişlere geçirilip ızgarada pişirilir, kabukları soyulup tokmakla ezilir ve bir tabağa konur Izgarada çevirerek pişirilen kıyma kebabı domates ezmesinin üzerine çekilerek sıcak sıcak servis yapılır ve üzerine çok az miktarda istenirse tereyağı ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla