Konu
:
Altı Ezmeli Kıyma Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Altı Ezmeli Kıyma Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Altı Ezmeli Kıyma Kebabı
antep yemekleri - yöresel yemekler - ezmeli kebap - kıyma kebabı
Malzeme
500 gr az yağlı kıyma
4 - 5 domates
Karabiber ve tuz
Tarifi
Kıymaya karabiber tuz konur iyice yoğrulur
Etler Adana kebabında olduğu gibi şişlere geçirilir, domateslerde şişlere geçirilip ızgarada pişirilir, kabukları soyulup tokmakla ezilir ve bir tabağa konur
Izgarada çevirerek pişirilen kıyma kebabı domates ezmesinin üzerine çekilerek sıcak sıcak servis yapılır ve üzerine çok az miktarda istenirse tereyağı ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul