Konu
:
Beğendili Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Beğendili Tas Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beğendili Tas Kebabı
tas kebabı nasıl yapılır
Tas kebabı için malzemeler:
300 gr
Kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
3 diş sarımsak
arzu edilirse 2 defne yaprağı
Beğendisi için malzemeler:
3-4 patlıcan
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı ( 2 kaşığı tereyağı , 1 kaşığı sıvıyağ da olabilir)
yeteri miktarda süt
kaşar
Yapılışı
Kuzu etini az yağda tek başına azıcık kavrulur ve bir kenara konur
Ayrı bir yerde soğan, sarımsaklar biraz zeytinyağında kavrulur sonra daha önce az kavrulmuş kuzu eti eklenir kavrulmaya devam edilir sonra salçasını domatesini ve üzerini azıcık geçecek kadar da sıcak suyu eklenir ( arzu eden bu aşamada defne yapraklarını da ekleyebilir) kısık ateşte 40 dakika gibi pişirilir
Pişmek üzereyken tuzu ve karabiberi ilave edilir
Tas kebabı pişerken patlıcanları delip közlenir
Sonra soyduktan sonra arzu eden zeytinyağlı sarımsaklı sos yapıp bu sosun içinde biraz bekletebilirsiniz yada bu işlemi yapmayıp beğendiği hazırlama esnasında sarımsak ekleyebilirsiniz tercih size kalmıştır
Sonra patlıcanlar doğranıp biraz rondo da kıyılır
Yağ ve un kavrulur üzerine yeteri miktarda sütü eklenir ( sosta bekletmeyenler bu aşamada dövülmüş sarımsak ekleyebilirler)
patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenir sürekli karıştıtrılarak biraz pişirilir
En son altını kapatırken kaşar peyniri rendelenir içine
güzel bir tabağa alıp altına beğendiyi üzerine de etlerimizi koyduğumuzda afiyetle yenilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul