Konu
:
Tarçınlı Patlıcan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Patlıcan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Patlıcan Kebabı
Tarçınlı patlıcan kebabı malzemeleri
5 patlıcan
2 soğan
500 gr kuzu kuşbaşı
5 domates
8 sivribiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Tarçınlı patlıcan kebabı hazırlanışı
Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun
Uzunlamasına dörde kesip her parçayı 4-5 cm uzunluğunda doğrayın
Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün
Kağıt havlu ile kurulayın
Soğanları temizleyip kıyın
2 domatesi rendeleyip kalanları kalın dilimlere kesin
Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin
Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ilave edin
Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin
Soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin
Tuz, karabiber ve tarçınla tatlandırın
Küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın
2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin
Kızartmak için ayçiçeği yağını tavada kızdırın
Patlıcanları ilave edip iki taraflı kızartın
Sivri biberleri ve kalan domatesleri kızartın
Ayrı ayrı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Etleri sosu ile servis tabağının ortasına yerleştirin
Kenarına patlıcan, sivribiber ve dilimlenmiş domatesleri dizin
Sıcak servis yapın
Tarçınlı patlıcan kebabı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul