Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Patlıcan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Patlıcan Kebabı







Tarçınlı patlıcan kebabı malzemeleri

5 patlıcan
2 soğan
500 gr kuzu kuşbaşı
5 domates
8 sivribiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
15 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber

Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçeği yağı

Tarçınlı patlıcan kebabı hazırlanışı

Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun Uzunlamasına dörde kesip her parçayı 4-5 cm uzunluğunda doğrayın Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün Kağıt havlu ile kurulayın Soğanları temizleyip kıyın 2 domatesi rendeleyip kalanları kalın dilimlere kesin Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin

Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ilave edin Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin Soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin Tuz, karabiber ve tarçınla tatlandırın Küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın 2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin

Kızartmak için ayçiçeği yağını tavada kızdırın Patlıcanları ilave edip iki taraflı kızartın Sivri biberleri ve kalan domatesleri kızartın Ayrı ayrı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin

Etleri sosu ile servis tabağının ortasına yerleştirin Kenarına patlıcan, sivribiber ve dilimlenmiş domatesleri dizin Sıcak servis yapın

Tarçınlı patlıcan kebabı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla