Konu
:
Sakızlı Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Kebap
Sakızlı Kebap Tarifi - Sakızlı Kebabın Yapılışı - Sakızlı Kebap Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 kg koyun kuşbaşı
1 kuru soğan
Gül suyu
Damla sakızı
Bir tutam un
3 diş sarımsak
Tarçın
Karabiber
Karanfil
Patates Püresi
Yapılışı:
2 kg koyun eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1 soğanla kavrulur
Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir
Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir
Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur
Bir tutam un, dövülmüş üç diş sarımsak, tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir
Başka bir kapta patatesler haşlanıp sütün içinde ezilerek püre haline getirilir
Püre tabaklara konulur
Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul