Konu
:
Bilezik Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Bilezik Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilezik Kebabı
Bilezik Kebabı Tarifi - Bilezik Kebabı yapımı için gerekli malzemeler - Bilezik Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler:
5 adet kemer patlıcanı
0
5 kilogram kuşbaşı tavuk göğüs
2 bardak süt
1 bardak mısır unu
kızartma yağı
tuz karabiber
yapılışı:
patlıcanlar alacalı soyulur, 1 cm kalınlığında boyuna parçalara bölünür
derin bir kabın içine süte yatırılır
süt gevreklik verir 1 saat sütte kalan patlıcanlar alınır, her parçanın üzerine 1 adet tavuk eti koyularak rulo şeklinde sarılır
kürdan ile tutturulur
önce süte daha sonra mısır ununa bulayıp kızartılır
sebze haşlaması ile servis yapılır
not kızartmalarda galeta unu veya un yerine mısır ununu tercih ederseniz daha sağlıklı olur
çünkü mısır unu kızartma yağında yanmaz, yağı karartmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul