Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)



TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)

M a l z e m e l e r

* 500 gr kebaplık et,
* 100 gr kuyruk,
* 3-4 diş sarımsak,
* 1 çorba kaşığı biber salçası,
* 1 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 çorba kaşığı zeytin yağı,
* Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz

HAZIRLANIŞI:

Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur Bir gece bekletilir Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir Sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla