06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)
TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)
M a l z e m e l e r
* 500 gr kebaplık et,
* 100 gr kuyruk,
* 3-4 diş sarımsak,
* 1 çorba kaşığı biber salçası,
* 1 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 çorba kaşığı zeytin yağı,
* Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI:
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur Bir gece bekletilir Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir Sıcak sıcak servis yapılır
|
|
|